Aankoopkeuring

Gaat u een nieuw huis kopen? Dan is een aankoopkeuring (ook bouwkundige keuring genoemd) zeker geen overbodige luxe. Hiermee voorkomt u namelijk hoge kosten achteraf wanneer er toch verborgen gebreken blijken te zijn.

Maar u wilt natuurlijk vooraf ook graag weten of de woning, het appartement of bedrijfspand de vraagprijs waard is. Anders biedt u misschien veel te veel geld. Zeker in de huidige woningmarkt.

Als er dan na aankoop toch van alles mis blijkt te zijn, draait u zelf voor de kosten op. Een aankoopkeuring door 24/7 Bouwkundig Beheer is hierbij de oplossing en voorkomt verrassingen achteraf.

Waarom 24/7 bouwkundig beheer voor uw aankoopkeuring?

Als Register bouwkundig Inspecteur (Rbi) kunnen wij het volgende voor u betekenen

 • Uitvoeren en vastleggen van Aan- en Verkoop bouwkundige keuringen (zowel voor particulieren als bedrijven en VvE’s)
 • Commercieel vastgoed
 • Onderzoeken en adviseren inzake bouwschades
 • Onderzoeken en adviseren in vochtproblematiek
 • Uitvoeringsbegeleiding van verbouwingen en renovaties
 • Opstellen van MJOP`s op basis van de NEN 2767
De kosten voor een bouwkundige keuring lopen nogal uiteen. Om aanspraak te maken op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een bouwkundige keuring soms verplicht. De kosten voor de keuring zijn dan aftrekbaar voor de belasting. De stichting Waarborgfonds eigen Woningen (WeW) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Nationale Hypotheek Garantie.

De kosten van de bouwtechnische keuring zijn voor nieuwbouw en bestaande woningen inclusief btw:

 • 0 – 450 m3 € 295
 • 451 – 700 m3 € 325
 • 701 – 900 m3 € 375
 • 901 – 1100 m3 nader overeen te komen

De hierboven aangegeven kosten voor het keuren gelden voor 1 uur, elk ½ uur langer zal er € 35,- meer in rekening gebracht. Onze ervaring is dat 1 uur lang genoeg is en u deze tarieven kunt aanhouden.

Voor bedrijfspanden zullen wij een offerte maken. Dan weet u exact waar u aan toe bent.

Bij de bouwtechnische keuring gaat onze bouwkundige inspecteur samen met u – en eventueel ook de verkopende partij – door de woning. We zoeken hierbij naar mogelijke gebreken in dak,-vloer- en gevelconstructies. We kijken of er houtworm of asbest aanwezig is en we inspecteren alle ruimten. Alles wat we tegenkomen wordt direct met u besproken. Alle vragen die u heeft kunnen we direct beantwoorden. Uiteraard krijgt u ook een keuringsrapport van de inspectie. Dit maken we op volgens de officiële NEN2767 norm en deze ontvangt u al binnen 48 uur na de keuring. Hierin staat precies wat wij tijdens de bouwkundige keuring aantroffen en wat de geschatte herstelkosten hiervan zijn.
 • Fundering en kruipruimtes
 • Vloeren en plafonds
 • Portieken en galerijen
 • Dakconstructie, dakbedekking en goten (mits veilig bereikbaar)
 • Schoorstenen en ventilatiekanalen
 • Brandveiligheid van het pand
 • Aanwezigheid van schimmels, zwammen en ongedierte
 • Staat van metselwerk en gevels
 • Staat van ramen, deuren en kozijnen inclusief schilderwerk
 • Sanitaire ruimten worden beoordeeld en gecontroleerd
 • Leidingwerk wordt geïnspecteerd om eventuele loden leidingen op te sporen

Ruim 40 jaar bouwkundige ervaring zorgt ervoor dat we exact weten waar we op moeten letten tijdens de bouwkundige keuring. Daarnaast zijn we NRBI gecertificeerd. Het NRBI is een stichting die die waakt over de kwaliteit en uitvoering van bouwkundige inspecties bij bestaande bouw en nieuwbouw.

NRBI gecertificeerdzorgt ervoor dat u de kwaliteit krijgt die u verwacht door middel van;

Vraag nu uw technische bouwkundige keuring aan

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer u een pand koopt heeft u altijd een onderzoeksplicht. Of het nou om een woning of appartement gaat, of een bedrijfspand, u bent zelf verantwoordelijk om de bouwkundige staat vast te stellen. U hoeft niet zelf door de kruipruimtes te gaan en met een schroevendraaier in kozijnen te prikken, maar u moet zich wel laten informeren over de bouwkundige staat van de woning.

De term 'verborgen gebreken' doet zijn naam eer aan. U ontdekt het altijd pas als het te laat is, namelijk nadat u uw droomhuis hebt gekocht. Soms komen gebreken al snel aan het licht zoals bij lekkages vaak het geval is. Maar bij sluimerende problemen zoals rottende dakconstructies is het een heel ander verhaal.

En het kan u al snel vele duizenden euro's kosten als er dan bij vervanging van het dak ook nog eens asbest in de isolatie blijkt te zitten. Zonder een bouwkundige keuring hopen we dat u een goede rechtsbijstandverzekering heeft. En zelfs dan wordt het moeilijk of zelfs onmogelijk de schade te verhalen.

Ook zijn sommige verkopers erg goed in het verstoppen van gebreken. Een rot kozijn kan immers gemakkelijk overschilderd worden zodat het niet opvalt. Vochtplekken kunnen ook met een likje verf worden verstopt. En als de verkoper vervolgens met de noorderzon verdwenen blijkt te zijn, zit u met de problemen en kosten.

Een aankoopkeuring bespaart u al snel duizenden euro's wanneer er toch iets mis blijkt te zijn

Voordelen aankoopkeuring

Bij deze visuele non-destructieve inspectie wordt de bouwtechnische staat beoordeeld. We slopen niets en demonteren niets. Eventuele gebreken komen hierbij aan het licht. Ook kunnen we gebreken onderzoeken die door de verkopende partij wel zijn gemeld. Alles wat we tijdens deze bouwkundige keuring aantreffen vermelden we in een helder rapport. We vermelden daarbij ook een schatting van de herstelkosten.

Zo hebt u een goed beeld van de staat van de woning en eventueel achterstallig onderhoud. Daarnaast weet u wat herstelwerkzaamheden ongeveer gaan kosten. Dit kunt u meenemen in het bod wat u uitbrengt.

Als externe partij kijken wij altijd met een nuchtere en onpartijdige blik naar het pand. Of u het bedrijfspand of de woning wel of niet koopt is voor ons niet van belang. U behoeden voor een eventuele miskoop is dat wel. Met een goed bouwkundig rapport kunt u zelf beslissen of de woning zijn vraagprijs waard is.

U kunt nu bieden naar waarde. Alles is immers uitgebreid gecontroleerd en onderzocht. Mocht er toch sprak zijn van verborgen gebreken, dan heeft u er alles aan gedaan deze te ontdekken. Dat heet de onderzoeksplicht. Hebt u geen bouwkundige keuring laten doen voor u de woning kocht? Dan is aanspraak maken op 'verborgen gebreken' en de verkoper daarvoor aansprakelijk stellen vrijwel onmogelijk. Ook eisen banken of hypotheekverstrekkers steeds vaker dat er een bouwkundige keuring plaatsvindt.

Kom met ons in contact en vraag vrijblijvend een offerte op.

Graag gaan wij voor u aan de slag en komen wij met u in contact. Na het invullen van het contactformulier nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Kunt u niet wachten, dan kunt ons natuurlijk ook altijd bellen!

Wij nemen zo snel mogelijk met u contact op na het invullen van ons formulier.